Emotional Freedom Techniques (EFT)

Emotional Freedom Techniques (EFT) werkt bij stress (gerelateerde) klachten. Het is goed inzetbaar bij stress, angst, depressie, PTSS, eetstoornissen, slapeloosheid, verslavingen, pijnklachten, allergieën etc.

Het resultaat is vaak opvallend goed bij chronische klachten waar het reguliere circuit geen oplossing biedt. EFT onderdrukt geen symptomen maar het neemt de oorspronkelijke oorzaak weg waardoor de klacht definitief verdwijnt. EFT is zeker geen wondermiddel maar wel een heel bruikbare tool die verrassende resultaten kan bieden, mits goed geïnstrueerd en/of begeleid.

 

EFT is ontwikkeld door Gary Graig begin jaren 90 van de vorige eeuw, voor meer info, klik op deze link: https://www.emofree.com/. Zijn basis komt vanuit diverse achtergronden, zoals kinesiologie, osteopathie, chiropractie en fysiotherapie. Voor inzicht in wetenschappelijk onderzoek, klik op deze link: https://official-eft.nl/eft-publicaties/wetenschappelijk/

 

Tijdens een sessie hoef je niet jouw hele verhaal te vertellen, we pakken er alleen die specifieke stukken uit waarmee we actief aan de slag gaan. Als je kunt voelen kun je EFT doen, meer is er niet voor nodig.

Daarbij gaan we wel terug in de tijd, als we dat niet zouden doen kunnen we alleen symptomen kloppen en dat geeft wel verlichting maar geen blijvend resultaat.

In de loop van je leven leer je hoe je omgaat met situaties. De oorsprong daarvan komt uit de eerste 6-7 jaar van jouw bestaan. Uiteraard maak je ook later dingen mee die van invloed zijn en daar gaan we zeker mee aan de slag maar de echte basis wordt al gelegd als je heel jong bent.

 

Door EFT in te zetten kunnen we de emotionele lading van traumatische of negatieve gebeurtenissen omzetten in een neutrale herinnering. Door licht te kloppen op een aantal acupressuurpunten in een bepaalde volgorde en tegelijkertijd jezelf te concentreren op de gebeurtenis die je wilt neutraliseren kun je zorgen dat de stressreactie definitief uitdooft. Je kunt zelf kloppen op deze punten maar het kan ook ondersteunend zijn als ik het voor je doe.

Acute stress activeert onze vecht- vlucht of verstarreactie. Deze reactie van ons lichaam is een overlevingsstrategie en volkomen normaal.

Echter onverwerkte gebeurtenissen kunnen er o.a. voor zorgen dat onze stressreactie continue opnieuw wordt geactiveerd door allerlei dagelijkse dingen die onbewust of bewust een trigger zijn voor ons systeem en de reactie weer aanzetten. Dit zorgt voor chronische stress wat op zijn beurt weer kan leiden tot een grote verscheidenheid aan klachten en ziektes.

 

Als kers op de taart, ik kan het ook jou leren zodat je er zelf thuis mee aan de slag kunt. Zelf de regie nemen over jouw leven en jouw gezondheid, hoe mooi is dat!

 

Onlangs ben ik geregistreerd als EFT trainer bij Stichting EFT.

Momenteel volg ik aansluitend een verdiepende opleiding voor Novet certificering en hiervoor zoek ik nog een aantal cliënten met diverse problematiek om mee te werken, zoals stress, trauma, angst en fobie klachten.

 

Bij interesse, stuur s.v.p een korte introductie van jouw hulpvraag.

 

Tot snel, dan pakken we het grondig aan!