Even voorstellen

Meer dan 20 jaar geleden werd bij mij de interesse gewekt wat het effect van onze leefstijl op onze gezondheid is. Door ernstige eczeem bij onze dochter ben ik mij gaan verdiepen in de relatie tussen voeding en gezondheid. Onze darmflora en darmwerking speelt hierin een belangrijke rol, maar ook voldoende ontspanning, goede slaap en genoeg buitenlucht en beweging zijn hierin van groot belang. Nadat mijn beide ouders, onverwacht op jonge leeftijd, overleden aan hart- en vaatziekten vroeg ik mij af welke invloeden hierin een rol konden hebben gespeeld. Mij werd duidelijk dat chronische stress een grote invloed heeft op ons systeem. Het kan ons lichamelijk maar ook mentaal volledig uit balans halen. Hier wilde ik iets mee gaan doen!

Mijn doel werd om anderen te inspireren en te helpen in het nemen van de regie om hun gezondheid te verbeteren.

Met meer dan 30 jaar ervaring in verschillende functies, in de vaak hectische commerciële wereld, in combinatie met een gezinsleven kan ik goed aansluiten bij cliënten met een druk leven die veel van zichzelf vragen.  Het hoog houden van allerlei ballen en daarbij de eigen behoeftes als vanzelfsprekend naar de achtergrond schuiven is mij op het lijf geschreven. Het is een wonder dat ik bij het balanceren langs die afgrond niet aan de andere kant ben beland.


Ouder en wijzer weet ik nu dat het ook anders kan. Dat het leven zoveel moois biedt wat we soms niet meer zien door de drukte van alledag. Weer leren genieten van alledaagse dingen, wandelen in de natuur, een kopje thee in stilte in de tuin of een heerlijk boek in een leunstoel kan echt helpen om meer in balans te komen.

Mijn doel is om jou te inspireren andere keuzes te maken als dat nodig is en je weer te leren voelen wat jouw lichaam je vertelt. Alleen jijzelf kan zorgen dat jouw leven prettiger, vrolijker en minder stressvol wordt. Als wij samen aan de slag gaan kun je na het traject optimaal jezelf zijn, ben je vitaler en/of gezonder en geniet je meer van het leven. Dat wil toch iedereen?

Opleidingen & certificaten
2020
Natuurlijk breingezondheid & AD(H)D coach (Better Health Academy)

coachen op gebied van breingezondheid, concentratie, hoog gevoeligheid en/of AD(H)D.

2019
Trainer hormoonfactor (Sonnevelt)

op deskundige wijze cliënten coachen hoe hormonen de gezondheid beïnvloeden.

2019
Leefstijltrainer (Mark Academy voor levenskunst)

coachen door middel van groepstrainingen en workshops.

2018
Integraal Leefstijlcoach (Mark Academy voor levenskunst)

cliënten effectief begeleiden op fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel en zingevingvlak als mede op het gebied van eigen regie, zelfredzaamheid en persoonlijk leiderschap.

2014
2014 Organisatie psychologie (NCOI-HBO deelopleiding)

inzicht in de werking van het menselijk gedrag binnen organisaties en werksituaties.