Breingezondheid- en AD(H)D

Kinderen en volwassenen met aanleg voor hoog sensitiviteit of AD(H)D vallen vaak buiten de norm die door de maatschappij wordt gesteld. De omgeving legt vaak de nadruk op de negatieve kant van deze kenmerken, zoals de impulsiviteit, snel overprikkeld en hyperactief zijn of zich slecht kunnen concentreren. Hierdoor lopen zij regelmatig tegen grote en kleine problemen aan en krijgen daardoor vaak het gevoel te falen. Dat is ontzettend jammer want deze groep mensen heeft heel veel potentie. Zij hebben weliswaar een iets anders bedraad brein dan de meeste andere mensen maar dit is ook een talentvol brein, waarin sensitiviteit, creativiteit en snel problemen kunnen oplossen juist vaardigheden zijn die een meerwaarde kunnen bieden.

Onze huidige leefstijl heeft veel invloed op de mate waarin de symptomen van HSP en AD(H)D tot uiting komen. In aanleg zijn deze kenmerken aanwezig, maar ons brein heeft de juiste voedingsstoffen nodig om optimaal gezond te kunnen zijn. Hoe beter we voor ons lichaam zorgen hoe beter we voor ons brein zorgen, dus hoe minder klachten er van HSP en AD(H)D overblijven.

Ook de juiste aandacht voor de ontwikkeling van talenten kan hen helpen om zelfverzekerder en blijer te worden. Als coach nemen we samen alle facetten onder de loep om te kijken hoe het beste resultaat kan worden geboekt. We gaan gebruik maken van jouw goede eigenschappen en ervoor zorgen dat je ze op zo’n manier kunt inzetten dat ze voor je gaan werken en niet tegen je.
We kijken naar de mate van prikkelverwerking en hoe dat jou beïnvloedt. Zijn er andere wegen die we kunnen bewandelen waardoor jouw prikkelverwerking beter gaat. Werken de verschillende hersengebieden goed samen of kunnen we daar nog extra training inzetten?

In wat is de rol van ons hormoonstelsel? Neurotransmitters spelen een grote rol in een goede signaaloverdracht in onze hersenen. Je kunt ze beïnvloeden door gedragsverandering (voeding/beweging/slaap/darmwerking etc) maar ook door het aanpakken van ingesleten patronen en omgevingsfactoren. Kortom er is ontzettend veel mogelijk om zelf de regie te nemen en jouw klachten om te zetten in krachten. Neem jij de uitdaging aan? Zet dan de eerste stap vandaag en schrijf je in voor een kosteloos intakegesprek waarin we de mogelijkheden bespreken, je bent van harte welkom!